Ağbaba, “Malatya’nın Geleceğine Kıymayın”

Malatya TMMOB

CHP Milletvekili Veli Ağbaba’dan Malatya İçin Uyarı: “Malatya’nın Geleceğine Kıymayın”

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Mimarlar Odası Malatya Şubesi’ni ziyaret ederek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ağbaba, 6 Şubat depreminin ardından geçen 17 ayda Malatya’da belirsizliklerin sürdüğünü ve yerel yönetimlerin projelerinden halkın ve meslek odalarının yeterince haberdar edilmediğini belirtti.

Mühendisler Odası’ndan Çağrı

Malatya Mühendisler Odası Başkanı Yunus Emre Fidanel, ziyarette yaptığı konuşmada şunları söyledi: “6 Şubat depreminden sonra Mimarlar Odası olarak Malatya’mıza gönül vermiş insanlar olarak hizmet veriyoruz. Malatya’nın yerel sıkıntıları ile ilgili önerileri görüşeceğiz. Sayın Vekilimize ileteceğimiz konularla alakalı hızlı bir şekilde reaksiyon vereceğini ümit ediyoruz. Malatya, 6 Şubat depreminde çarşı merkezi ve ticari merkezlerin yıkılmasından sonra ticari alanlarını kaybetti. Özellikle Bostanbaşı bölgesinin yıkılmasıyla da barınma alanlarını kaybetti. Gündüzbey ve Çırmıktı bölgesinin yıkılmasıyla da kültürel ve turizm alanlarını kaybetti. Bu alanların hızlıca ayağa kaldırılması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Depremden bu yana yaklaşık bir buçuk yıl geçti. Bazı konularda ilerleme var ama bazı konularda ciddi aksaklıklar var. Bunların hızlıca ayağa kaldırılması Malatya’nın en önemli sorunlarından birisidir.”

“Belirsizlik Sürüyor”

Ağbaba, deprem sonrası çalışmalara ilişkin görüşlerini paylaştı: “Biz meslek örgütlerini ve meslek odalarını önemsiyoruz. Kentte bir iş yapılacağı, bir düzenleme yapılacağı zaman mutlaka danışılması gerekiyor. Ancak bu süreçte kapalı kapılar ardında çeşitli projeler yapılıyor ve Malatya’da büyük bir belirsizlik devam ediyor. Esnaf odalarının ve mimar odalarının yapılan işlerden çok fazla haberi yok. Söğütlü Camii gibi projelerde bile bu belirsizlik mevcut. Önce bir plan yapıldı, sonra iptal edildi, şimdi başka bir yerde yapılması düşünülüyor. Bu süreçte tüm paydaşların görüşleri mutlaka alınmalıdır. Deprem meselesi siyaset üstü bir meseledir ve Malatya’nın sıkıntılarını TBMM’de dile getirmeye çalışıyoruz.”

“Malatya’nın Geleceğine Kıymayın”

Ağbaba, Malatya’daki dönüşüm ve rezerv alan meselelerinin bilmeceye dönüştüğünü, TOKİ’nin söz verdiği evlerin sadece yüzde 7’sini yaptığını ve bu evlerde oturma oranının çok düşük olduğunu belirtti. “Lütfen Malatya’nın geleceğine kıymayın,” ifadelerini kullandı.

Ekonomi Politikalarına Eleştiri

CHP Milletvekili Veli Ağbaba, iktidarın ekonomi politikalarını da eleştirerek, “Maalesef tasarruf edilirken, hep fakir fukaradan tasarruf ediliyor. Asgari ücreti yükseltmemek ve emekliye zam vermemek bir siyasi tercihtir” dedi. Türkiye’de enflasyonun yüksek olduğunu ve orta sınıfın kalmadığını belirten Ağbaba, ekonomik koşulların geniş kesimleri yoksullaştırdığını ve tasarruf paketinin yine fakir kesimleri olumsuz etkileyeceğini ifade etti.

 

0
tebrikler
Tebrikler
0
k_t_
Kötü
0
m_kemmel
Mükemmel
0
_zg_n
Üzgün
0
acayip
Acayip
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
Ağbaba, “Malatya’nın Geleceğine Kıymayın”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Giriş Yap

Bakış Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!