Alpat, Yapılar Büyük Risk Altında

Tokat İrfan Alpat

Tokat 1. Derece Deprem Kuşağında: Yapılar Büyük Risk Altında

İnşaat Mühendisi İrfan Alpat, Tokat’ın Kuzey Anadolu Fayı’na 35 km, Ezinepazarı Fayı’na ise 26 km uzaklıkta olduğunu vurgulayarak, kent merkezinin ciddi bir deprem riski altında olduğuna dikkat çekti. Alpat, “İlimizdeki binalar, Körfez ve Kahramanmaraş depremlerinde olduğu gibi yıkılma olasılığı yüksek yapılar arasında yer alıyor,” dedi.

Tokat’taki yapı stoklarının büyük bir kısmının, 1999 deprem yönetmeliği öncesinde inşa edildiğini belirten Alpat, bu yapıların olası bir depremde ciddi bir tehlike oluşturabileceğini ifade etti.

1999 depreminden sonra kamu bankalarının riskli binalardan çıkarak güvenli yapıları tercih ettiğini hatırlatan Alpat, Tokat Merkez Halk Bankası’nın güçlendirme çalışmaları yaptığını, Turhal Halk Bankası’nın ise şehir merkezindeki değerli binasını terk ederek kiralık bir binaya taşındığını örnek verdi. Erbaa ilçesinde ise Halk Bankası’nın belediye binasına taşındığı belirtildi.

Tokat Valiliği hizmet binasının riskli yapı olduğu gerekçesiyle yıkıldığını ve yerine yenisinin yapılmaya başlandığını belirten Alpat, “Okullarımız, hastanelerimiz, belediye hizmet binalarımız gibi tüm kamu binalarımızın acilen yenilenmesi gerekiyor,” dedi.

17 Ağustos 1999 ve 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından Tokat’ta kentsel dönüşüm projelerinin yetersiz kaldığını ifade eden Alpat, kentsel dönüşüm projelerinin hızlandırılmasının, vatandaşların can güvenliği açısından hayati öneme sahip olduğunu vurguladı. Alpat, iktidarın ve yerel yönetimlerin, vatandaşların can ve mal güvenliğini ön plana alması gerektiğini belirtti.

2
tebrikler
Tebrikler
0
k_t_
Kötü
0
m_kemmel
Mükemmel
0
_zg_n
Üzgün
0
acayip
Acayip
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
Alpat, Yapılar Büyük Risk Altında

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Giriş Yap

Bakış Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!