Bayramın ikinci günü hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Türkiye genelinde yaptığı hava durumu değerlendirmelerine göre ülkenin çeşitli bölgelerinde değişen hava koşulları öne çıkıyor. Ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava beklenirken bazı yerlerde yağışlar görülebilir. Ankara’da sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrederken; genel olarak ülkede kuzey ve batı yönlerden hafif rüzgarlar esmesi bekleniyor. Güncel bir meteorolojik uyarı bulunmamakta.
Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu bölgelerinin hava tahminlerinde de parçalı ya da az bulutlu hava şartları öne çıkarken bazı bölgelerde sağanak yağışlar bekleniyor. Denizlerde ise fırtına veya olumsuz hava koşulları beklenmiyor ve genelde dalgaların 1,0 ila 2,0 metre arasında seyredeceği belirtiliyor.

Ülke Genelinde Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor.

  • Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyi,
  • Akdeniz'in Toroslar kesimi,
  • Burdur ile Niğde çevreleri,
  • Kayseri, Sivas'ın doğusu ve Malatya'nın batısında lokal olarak sağanak yağışlar beklenirken,
  • Diğer bölgelerde az bulutlu ve açık bir hava tahmin ediliyor.

Hava Sıcaklığı Durumu

Ankara'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 3-6 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği öngörülüyor.

Rüzgar Durumu

Genellikle kuzey ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta şiddette esmesi bekleniyor.

İkazlar

Güncel meteorolojik bir uyarı bulunmamaktadır.

Bölgelere Göre Hava Durumu

Marmara Bölgesi:

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Edirne'de 35°C, İstanbul'da 32°C, Kırklareli'nde 33°C, Kocaeli'nde 31°C sıcaklık beklenmektedir.

Ege Bölgesi:

Az bulutlu ve açık bir hava öngörülüyor. Afyonkarahisar'da 33°C, Denizli'de 40°C, İzmir'de 34°C, Manisa'da 38°C sıcaklık tahmin ediliyor.

Akdeniz Bölgesi:

Parçalı ve az bulutlu bir hava beklenirken, Burdur çevreleri ile Akdeniz'in Toroslar kesiminde sağanak yağışlar görülebilir. Adana'da 34°C, Antalya'da 30°C, Hatay'da 31°C, Isparta'da 35°C sıcaklık beklenmektedir.

İç Anadolu Bölgesi:

Parçalı ve az bulutlu hava hakim olacak, öğle saatlerinde Niğde çevreleri ile Kayseri ve Sivas'ın doğu ilçelerinde sağanak yağışlar bekleniyor. Ankara'da 31°C, Çankırı'da 33°C, Eskişehir'de 32°C, Konya'da 33°C sıcaklık öngörülüyor.

Batı Karadeniz Bölgesi:

Parçalı ve az bulutlu bir hava beklenmektedir. Bolu'da 29°C, Düzce'de 31°C, Sinop'ta 28°C, Zonguldak'ta 27°C sıcaklık gözlemlenecektir.

Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi:

Parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava beklenirken, yağışlar Orta Karadeniz kıyılarında ve Doğu Karadeniz'in bazı kesimlerinde etkili olacak. Amasya'da 35°C, Artvin'de 27°C, Samsun'da 28°C, Trabzon'da 26°C sıcaklıklar öngörülmektedir.

Doğu Anadolu Bölgesi:

Az bulutlu bir hava beklenirken, doğu kesimlerde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Erzurum'da 28°C, Kars'ta 27°C, Malatya'da 37°C, Van'da 27°C sıcaklıklar gözlenecektir.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi:

Az bulutlu ve açık bir hava öngörülmektedir. Diyarbakır'da 40°C, Gaziantep'te 36°C, Siirt'te 38°C, Şanlıurfa'da 40°C sıcaklık beklenmektedir.

Denizlerde Hava Durumu

Fırtına beklenmemektedir.

Karadeniz:

Parçalı ve çok bulutlu bir hava öngörülürken, Doğu Karadeniz'in doğusunda yer yer sağanak yağışlar etkili olacak. Rüzgar Batı Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan eserken, Dalga 1,0 ila 2,0 metre arasında seyredecektir.

Marmara:

Parçalı ve az bulutlu bir hava beklenirken, rüzgar doğu ve kuzeydoğudan esecek. Dalga boyu 0,5 ila 1,5 metre arasında olacaktır.

Ege:

Parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olacak. Kuzey Ege'de kuzeyden esen rüzgar yer yer 6 kuvvetinde olacak. Dalga boyu 1,0 ila 2,0 metre arasında değişecek.

Akdeniz:

Parçalı ve az bulutlu bir hava beklenirken, rüzgar Batı Akdeniz'de güneyden eserken, Dalga boyu 1,0 ila 2,0 metre arasında seyredecektir.

Van Gölü:

Parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, rüzgar doğu ve kuzeydoğudan esecek. Gözlem yapılan yerlerde görüş mesafesi iyi durumda olacaktır.

Daha Fazla Bilgi İçin: Benzer Konulardaki Diğer Yazılar

Özel İçerikler Burada: Diğer Yazıları Kaçırmayın

0
tebrikler
Tebrikler
0
k_t_
Kötü
0
m_kemmel
Mükemmel
0
_zg_n
Üzgün
0
acayip
Acayip
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
Bayramın ikinci günü hava nasıl olacak?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Giriş Yap

Bakış Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!