Kurban Pazarlarında Sinek ve Haşere ile Mücadele Devam Ediyor

bursa

BURSA – Bursa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, Kurban Bayramı öncesinde şehir genelindeki kurbanlık satış alanlarında sinek ve diğer haşerelere karşı yoğun bir ilaçlama çalışması yürütüyor. 17 ilçede kurulan kurban satış noktalarında çevre sağlığını tehdit eden unsurlara karşı alınan önlemler kapsamında, ekipler aralıksız çalışıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, karasinek ve haşere mücadelesinde toplam 198 personel ve 76 ilaçlama aracı ile sahada aktif olarak görev yapıyor. Bu ekipler, kurban satış alanlarında hijyenik bir ortam sağlamak ve vatandaşların bayramı sağlık ve huzur içinde geçirmesini temin etmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Sağlık İşleri Daire Başkanı Düşünsel Şentürk, yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı öncesinde ekiplerin sahaya inerek olumsuz görüntülerin oluşmasına izin vermediklerini vurguladı. Şentürk, “Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Veteriner Şube Müdürlüğü olarak 183 adet kurban pazar yerinde, 198 personel ve 76 aracımızla ilaçlama ve vektörle mücadele hizmetlerini yürütüyoruz. Bursalıların, Kurban Bayramı’nı huzur ve sağlık içerisinde geçirmeleri için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Vatandaşlarımızdan, kurbanlarını belediyelerin tespit ettiği alanlarda kesmelerini ve atıklarını belediyelerin belirlediği noktalara atmalarını rica ediyoruz. Gelişi güzel atılan atıklar, daha sonra ciddi sağlık sorunlarına sebep olabilir,” dedi.

Hijyenik Ortam Sağlama Çabaları

Şentürk, kurban pazarlarında hijyenik bir ortam oluşturmak için yoğun bir mücadele verdiklerini belirterek, bu çalışmaların vatandaşların sağlığını koruma ve çevreyi temiz tutma adına büyük önem taşıdığını ifade etti. Kurbanlık hayvan satışının yapıldığı alanlarda düzenli olarak gerçekleştirilen ilaçlama faaliyetleri, karasinek ve diğer haşerelerin üremesini engelleyerek, salgın hastalıkların önüne geçmeyi amaçlıyor.

Vatandaşlara Uyarılar

Kurban kesimi ve atık yönetimi konusunda da vatandaşlara önemli uyarılarda bulunan Şentürk, kurbanların belediyelerin belirlediği alanlarda kesilmesinin ve atıkların uygun şekilde bertaraf edilmesinin büyük önem taşıdığını belirtti. Şentürk, “Vatandaşlarımızın, kurbanlarını belediyelerin tespit ettiği alanlarda kesmeleri ve atıklarını belediyelerin belirlediği noktalara atmalarını rica ediyoruz. Gelişi güzel atılan atıklar, daha sonra ciddi sağlık sorunlarına sebep olabilir,” şeklinde konuştu.

Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nin Hizmetleri

Bunun yanı sıra, Kurban Bayramı süresince Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nin sabah 08.00’den akşam 23.00’e kadar hizmet vereceğini belirten Şentürk, vatandaşların her türlü şikayet ve taleplerini Alo 153 hattı üzerinden iletebileceklerini hatırlattı. Bayram boyunca kesintisiz hizmet verecek olan bu merkez, sokak hayvanlarının bakım ve tedavisinde önemli bir rol üstleniyor.

Sonuç

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi ve süresince halk sağlığını koruma adına yoğun bir çaba sarf ediyor. Karasinek ve haşere mücadelesi için yapılan ilaçlama çalışmaları, kurban satış ve kesim alanlarında hijyenin sağlanmasına büyük katkı sağlıyor. Vatandaşların bilinçli davranarak belediyenin belirlediği kurallara uyması, hem çevre sağlığı hem de toplum sağlığı açısından büyük önem taşıyor.

0
tebrikler
Tebrikler
0
k_t_
Kötü
0
m_kemmel
Mükemmel
0
_zg_n
Üzgün
0
acayip
Acayip
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
Kurban Pazarlarında Sinek ve Haşere ile Mücadele Devam Ediyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Giriş Yap

Bakış Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!